Geschiedenis

In een uniek zaal met tegel frescos geclassifferd door UNESCO in 2008, zal ons team u de beste vleeswaren van Brussel laten ontdekken, evenals vele zelfgemaakte Belgische specialiteiten. Ons vlees wordt in de eetzaal gesneden en geflambeerd. Rue des Dominicains is een van de oudste winkelstraten in het centrum van Brussel, daterend uit de 17e-18e eeuw. Het huis werd opgericht in 1905, het is een voormalige Rotisserie "Rôtisserie Vincent" In 1912 werd de volledige begane grond van nr. 8 gerenoveerd door architect Maurice Grimme Het was in deze tijd dat de Rôtisserie Vincent "Restaurant Vincent" werd en de zaal een uitzonderlijke interieurdecoratie kreeg met de aanwezigheid van grote beschilderde keramische tegels geproduceerd door de firma Helman (opgericht in 1897). Het oorspronkelijke thema illustreert de ambachtelijke kustactiviteit van de Noordzee. Sinds 2020 maakt het huis deel uit van een nieuwe aanpak die pleit voor "circuit court" en het lokale. Onze recepten zijn voornamelijk gebaseerd op lokale en seizoensgebonden producten.